Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

4 Φεβρουαρίου : Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου!

Δυστυχώς ο καρκίνος καραδοκεί. Χτυπά αδιακρίτως χωρίς να νοιάζεται για τίποτα. Όχι, δεν θα σας γράψω πως ξεκίνησε και καθιερώθηκε η μέρα αυτή. Το θεωρώ ανούσιο. Συγκέντρωσα και σας μεταφέρω τρόπους στήριξης για τους νοσούντες, αλλά και στήριξης για όσους ειναι δίπλα τους. Εχω δει πως είναι ένας άνθρωπος να αργοσβήνει απο τούτη την ασθένεια και είμαι σε θέση να γραψω και να βιώνω ακόμη και τώρα δυνατα συναισθήματα.

Πηγαίνετε μαζί για τις απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο. Για ορισμένους συνοδούς είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά σκεφτείτε και το άγχος του ίδιου του ασθενή. Μιλήστε και εσείς με το γιατρό του και ζητήστε λεπτομέρειες για την καλύτερη αποθεραπεία του.

Όπως όλοι μας σε δύσκολες στιγμές έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τον ακούσετε και να τον στηρίξετε. Δώστε του να καταλάβει πως είστε εκεί γι αυτόν, όποτε σας χρειαστεί για να μειωθεί η αίσθηση της μοναξιάς που νιωθει.

Ξεκινήστε μαζί νέες δραστηριότητες. Το καινούργιο και το άγνωστο γοητεύει όλους μας.

Ψάχνωντας ανακάλυψα αυτό το site με συμβουλές απο ειδικούς για το πως μπορούμε να σταθούμε στο πλάι των καρκινοπαθών.

Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μείνε δυνατός. Ενημερώσου για τα εμβόλια που "τσακίζουν" τον καρκίνο, κόψε το κάπνισμα, μην ξεχνάς τις καθιερωμένες εξετάσεις σου. Νοιάσου για σένα και γι αυτούς που σε αγαπούν. Η πρόληψη σώζει!

Αριάδνη Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου