Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Στιχανάλυση: Ένα κι ένα- Νίκος Παπάζογλου

Το "Ένα κι ένα" περιγράφει τα μαθηματικά του Έρωτα. 1+1 σε όλον τον κόσμο κάνει 2. Αυτό λένε και στο Καφενείο άλλωστε όπως μας ενημερώνει ο Νίκος Παπάζογλου. Εκείνος, ερωτευμένος καθώς είναι, δεν ξέρει πόσο κάνει 1+1. Άκουσε στο Καφενείο και στο Μηχανουργείο να λένε ότι κάνει 2.

Ωστόσο, στον έρωτα δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχουν νόμοι, δεν υπάρχουν 2, υπάρχει μόνο 1. Αυτό είναι και το νόημα άλλωστε κατά την πλατωνική του μορφή. 2 ψυχές που ήρθαν στη γη χωριστά για να καταλήξουν μία! 1+1 λοιπόν κάνουν 1 λέει ο Νίκος Παπάζογλου για τους ερωτευμένους. Πάντα; Όχι! Μέχρι τον Ησαϊα. Γιατί μετά από αυτόν έρχεται εκείνη η στιγμή στη ζωή του ερωτευμένου ζευγαριού όπου το δέντρο του έρωτα τους, ρίχνει καρπούς. Και τότε 1+1 κάνουν 3.
Όμως μερικές φορές(τις περισσότερες νομίζω) τα πράγματα στον έρωτα δεν εξελίσσονται ομαλά. Ο ένας γίνεται χαλί να τον πατήσει ο άλλος, πιάνει πάτο, αγγίζει το μηδέν... και ο έτερος σφυρίζει αδιάφορα. Και αυτήν την περίπτωση μας την περιγράφει ο Νίκος Παπάζογλου λέγοντας ότι ενώ 1+1 κάνουν 2, "εγώ για σένα, Θεέ μου γίνομαι Κανένα"

Απολαύστε τα Μαθηματικά του Έρωτα



Πηγη: newn.gr

1 σχόλιο:

  1. Διάλεξες έναν από τους αγαπημένους μου. Ο αιώνιος Νικόλας... Σε φιλώ και καλό κυριακάτικο ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή