Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ανδριάνα Μπάμπαλη: Μοίρα της έγινε η καλή μουσική!

Την Ανδριάνα Μπάμπαλη την άκουσα στο ραδιόφωνο για πρώτη φορά με το "Δεν είναι αργά" το 2001. Ήταν από τις λίγες φορές, που μόλις έφτασα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, ήθελα να βρω τα πάντα για την καλλιτεχνική της πορεία (το έχω πάθει και με τη Νατάσσα Μποφίλιου). Το κομμάτι έγραψε εξ ολοκλήρου ο Νίκος Πορτοκάλογλου και περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας "Μπραζιλέρο".
Και κάπως έτσι συνέχισε την πορεία της στη μουσική. Σεμνά, χωρίς πυροτεχνήματα και σαφώς χωρίς πισωγυρίσματα. Το 2008 συμμετείχε σε συναυλία με τη Χαρούλα Αλεξίου και το Μπάμπη Στόκα. Ήταν η ευκαιρία να την ακούσω απο κοντά, μιας και η επαρχία, δεν ξέρω γιατί, μπορεί να απολαύσει σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις μόνο τα καλοκαίρια. Σαφώς και ήθελα να ακούσω και το "μεγαθήριο"-Αλεξίου αλλά και τον ροκ Στόκα. Η Ανδριάνα με αέρινες κινήσεις άνοιξε τη συναυλία. Με κέρδισε η φρεσκάδα και ο τρόπος που τραγουδούσε τη φράση "Δεν είναι αργά για θαύματα". Το "Δες καθαρά", "Γίνε κομμάτια", "Μην πεις ποτέ". Έχει αυτή τη μαγική ιδιότητα να γράφει ή να τραγουδά κομμάτια που χαράσσονται μέσα στην ψυχή σου ανεξίτηλα.
Η πορεία της γνωστή και δεν θέλω, να γράψω άλλη μια βιογραφία, αλλά να μοιραστώ τη γνώμη μου. Αν και ήξερα το κομμάτι "Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου" απο την αείμνηστη Σωτηρία Μπέλλου, όταν το άκουσα και απο την Ανδριάνα, ήταν σαν να το ακούω για πρώτη φορά. Ήθελα να την ακούσω ξανά ζωντανά, οπωσδήποτε μετά απο τέσσερα χρόνια. Η ευκαιρία ήρθε όταν ήμουν στην Αθήνα για λίγο διάστημα. Την ημέρα της πρεμιέρας της στην Πλάκα στο "Ζυγό" με το Μιχάλη Χατζηγιάννη  ήμουν εκεί. Ανάμεσα στα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και συναδέλφων της, με κέρδισε το αέρινο ντουέτο "Βροχή των αστεριών". Της πάνε τόσο αυτοί οι ζεστοί χώροι των μουσικών σκηνών. 
2013 η Ανδριάνα ετοιμάζει πυρετωδώς τον πρώτο δίσκο της, με αποκλειστικά δική της μουσική. Προπομπός ήταν τα "Πέντε βήματα" σε στίχους Νίκου Μωραίτη και ακολούθησαν πρόσφατα "Τα δαχτυλίδια" σε στίχους πάλι του Νίκου Μωραίτη και μουσική της ίδιας απο τη Feelgood Records.  Μία ολόφρεσκη και πολύ ιδιαίτερη μπαλάντα. 
Απολαύστε τη:
 

Tip: Από τις 23 Νοέμβρη και κάθε Σάββατο μπορείς να την ακούσεις στο Love Casual Living, στη Θεσσαλονίκη μαζί με το Νίκο Ζιώγαλα και τους Μπλε!


Αριάδνη Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου